Vnímání profese porodní asistentky - Veselá, Nikola (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá zmapováním vnímání profese porodních asistentek pracujících na porodním sále. Jedná se o práci složenou z teoretické a průzkumné části. Teoretická část přibližuje historii porodní asistence, vzdělání a kompetence porodních asistentek. Také se věnuje hlavní problematice vnímání profese a které faktory ovlivňují subjektivní vnímání práce porodní asistentky. Průzkumné šetření bylo provedeno pomocí nestandardizovaného dotazníku vlastní tvorby na téma, jak porodní asistentky vnímají svou práci. Hlavním cílem bylo zjistit subjektivní vnímání oslovených porodních asistentek k vlastní profesi.
Regarding midwife profession
Keywords: babictví; percepce; porodní asistentka; syndrom vyhoření; vnímání; vzdělání; midwifery; perception; midwife; burn-out syndrome; sensation; education