Kombinovaná doprava jako alternativa k silniční dopravě - nové inovační technologie - Škrha, Pavel (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce představuje evropské inovační systémy kombinované dopravy. Jedná se o systémy železniční dopravy, které jsou schopné přepravovat standardní silniční návěsy. Práce přibližuje prvky, principy a možnosti zavedení systémů. Závěrem nabízí porovnání technologických a ekonomických náročností jednotlivých systémů.
Combined transport alternatives to road transport - new innovation technologies
Keywords: inovativní technologie; kombinovaná doprava; CargoBeamer; Modalohr; ISU; Megaswing; innovative technologies; combined transport