Sociálně patologické jevy související se školním a s rodinným prostředím - Součková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá sociálně patologickými jevy a jejich řešením na základní škole. V teoretické části jsou charakterizovány sociálně patologické jevy. Dále teoretická část vymezuje školní sociální práci. Další část se zabývá popisem školního prostředí. V této části je popsána činnost pedagogických a nepedagogických pracovníků školy. Poslední část se věnuje popisu rodinného prostředí žáků a role rodiče při spolupráci se základní školou. Průzkumná část je tvořena daty získané kvalitativním výzkumem pomocí polostrukturovaného rozhovoru s cílem zjistit zkušenosti učitelů při řešení sociálně patologických jevů.
Social pathological phenomenon coherent to school and family surroundings
Keywords: sociálně patologické jevy; školní sociální práce; základní škola; rodina; cocial pathological phenomenon; school social work; primary school; family