Komparace úrovně finanční gramotnosti obyvatelstva - Kosmáková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce nabízí rámcový pohled na problematiku finanční gramotnosti jako na prostředek ke zvýšení finanční odpovědnosti občanů. Měla by pomoci lépe se zorientovat v základních pojmech týkajících se finanční gramotnosti a dalších aspektech, jež s finanční gramotností úzce souvisí. Za pomoci analýzy prováděných aktivit mapuje situaci finančního vzdělávání a úroveň finanční gramotnosti v České republice a dalších vybraných zemích, z nichž jedna disponuje podobnou ekonomickou vyspělostí a druhá se jeví jako diametrálně odlišná.
Comparison of the Financial Literacy Level
Keywords: finanční gramotnost; finanční vzdělávání; peněžní gramotnost; cenová gramotnost; rozpočtová gramotnost; financial literacy; financial education; monetary literacy; price literacy; budget literacy