Návrh rekonstrukce komunikace v obci Blato - Nedělka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce obsahuje dokumentaci technického řešení rekonstrukce místní komunikace v obci Blato, která je napojená na stávající silnici III/32232 na úrovni dokumentace pro stavební povolení (DSP) a konkrétního zadání diplomové práce. Návrh rekonstrukce vychází ze schváleného Územního plánu obce Mikulovice (místní část Blato) a není v rozporu se schváleným Územním plánem velkého územního celku Pardubického kraje (zpracované v M 1 : 50 000). Diplomová práce zahrnuje situaci neřešené varianty 1 - obytná zóna a řešenou variantu 2 - kombinaci obytné zóny a zóny s omezením rychlosti do 30 km.h-1 (zóna TEMPO 30). Obě varianty mají shodné vedení v původní trase komunikace ve stávající zástavbě. Rekonstrukce komunikace řeší nevyhovující stavebně-technické řešení vozovky místní komunikace se smíšeným provozem. Jedná se o kompletní novou skladbu vozovky nad zemní plání včetně vyřešení odvodnění komunikace, nového veřejného osvětlení a vhodných stavebně-technických úprav (zpevněné plochy v jedné úrovni, místa určená k parkování vozidel, dopravní značení, opatření pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace).
Proposal of the road reconstruction in the municipality of Blato
Keywords: Rekonstrukce; místní komunikace; obytné zóny; zóna TEMPO 30; Blato; Reconstruction; urban roads; residential areas; TEMPO 30 zone; Blato