Modernizace prohlídkového vozu řady 892 - Sýkora, Radim (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá modernizací prohlídkového vozu řady 892 (MVTV2). Hlavním cílem práce je dosazení nového hnacího agregátu. Je zde řešen výběr a dosazení vhodného spalovacího motoru a převodovky. Dostupné možnosti jsou porovnány podle několika parametrů a na základě tohoto srovnání a v souladu se zadáním práce je vybráno optimální řešení, které je následně podrobně popsáno. V rámci práce je řešena i možnost využití elektrického přenosu výkonu. Tato varianta je pak srovnána s původním mechanickým přenosem. Další modernizace se zabývá dosazením zdvižné hydraulické plošiny na střechu vozu a úprav interiéru vozu tak, aby vyhovoval současným požadavkům.
Renovation of revisal coach class 892
Keywords: prohlídkové vozy; převodovky; spalovací motory; modernizace; hnací ústrojí; hydraulické plošiny