Stres sester v intenzivní péči - Scoping review - Nývlt, Jiří (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na stres všeobecných sester pracujících v intenzivní péči, kde jsou společně s hlavními příčinami stresu popsány dostupné měřící nástroje, které umožňují v klinické praxi identifikovat stresory a míru prožívaného stresu sester. Tato práce je zpracována formou literární rešerše a poskytuje tak aktuální pohled na stresovou problematiku týkající se pandemie Covid-19, která nedávno zasáhla zdravotnický systém a především sestry pracující v intenzivní péči.
Stress of nurses in intensive care
Keywords: stres; sestra; intenzivní péče; měřící nástroje; stress; nurse; intensive care; measuring instruments