Problémy poskytování a vymáhání bankovních úvěrů v České republice - Pech, Martin (Univerzita Pardubice, 1999)
V práci se zabývám problémem bank při poskytování a vymáhání úvěrů. Nejdříve právní úpravou smlouvy o úvěru podle Obchodího zákoníku, dále pak praktickou stránkou bankovního úvěrování a to především problémy úvěrové politiky, úvěrováním v praxi, zajištěním úvěrů a vymáháním úvěrového plnění a to jak soudním, tak mimosoudním postupem.
Problems of giving and exacting bank credits in Czech republic
Keywords: banky; úvěry