Citlivost Mycoplasma hominis a Ureaplasma urealyticum na antibiotika - Synková, Ludmila (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá testováním citlivosti Mycoplasma hominis a Ureaplasma urealyticum na erytromycin, azitromycin, josamycin, doxycyklin, ciprofloxacin, levofloxacin a norfloxacin. Stanovovány byly minimální inhibiční a minimální baktericidní koncentrace bujónovou mikrodiluční metodou. Získaná data byla vyhodnocena podle CLSI normy a porovnána s výsledky dalších vědeckých studií.
Occurance of Mycoplasma hominis and Ureaplasma urealyticum on antibiotics
Keywords: minimální inhibiční koncentrace; minimální baktericidní koncentrace; mycoplasma hominis; ureaplasma urealyticum; antimikrobiální citlivost; CLSI norma.; minimal inhibitory concentration; minimal bactericidal concentration; mycoplasma hominis; ureaplasma urealyticum; antimicrobial susceptibility; CLSI standards.