Přesun linky R9 na trať Praha - Lysá nad Labem - Kolín - Johanides, Martin (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce analyzuje současnou infrastrukturu na tratích mezi Prahou a Kolínem (trať 011 a 231) a rychlíkovou linku R9. Řeší přesun linky R9 na trať Praha - Lysá nad Labem - Kolín pomocí výpočtů a grafického znázornění do nákresného jízdního řádu. Zhodnocuje výhody a nevýhody přesunu linky R9 do nové polohy.
Route Change of the Line R9 to Praha - Lysá nad Labem - Kolín
Keywords: trať Praha - Kolín; trať Praha - Lysá nad Labem - Kolín; linka R9; železniční uzel Kolín; track Praha - Kolín; track Praha - Lysá nad Labem - Kolín; line R9; Kolín railway station