Systém plánování a řízení lidských zdrojů při organizaci masových akcí - Serbousek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na kompletní realizaci projektu vytváření nového pracovního softwaru pro zadavatele, který se příliš v oblasti informačních technologií nepohybuje. Za jedno z krizových míst je považována správná definice funkčních postupů používaných zadavatelem. Práce se detailně zabývá všemi kroky průběhu projektu, od modelování funkčnosti, požadavky, analýzu a design, implementaci a nakonec nasazení a otestování. Zejména v prvních fázích projektu a poté při závěrečném testování bylo využíváno úzké komunikace se zadavatelem, kdy bylo nutné konzultačně řešit definice požadavků a nejasnosti některých funkčních postupů. Vybrané technologie pro realizaci a implementaci projektu byly vybrány pod akademickým vedením s využitím konzultací a odborných rad akademických pracovníků a vedoucího práce. Byly zvoleny moderní technologie včetně některých nezvyklých řešení, které ale přesně vystihovaly požadavky zadavatele. V závěrečné fázi projektu bylo provedeno testování funkčnosti a vyhodnocení úspěšnosti projektu, opět ve spolupráci se zadavatelskou agenturou.
System for planning and managing human resources for organization mass event
Keywords: analýza; implementace; bezpečnostní agentura; požadavky; praxe; aplikace; systém; analysis; implementation; security agency; requirements; practice; application; system