Hluboká žilní trombóza dolních končetin - příčiny a léčba pacienta - Guttenová, Renáta (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce "Hluboká žilní trombóza dolních končetin - příčiny a léčba pacienta" zpracovává informace o pacientech, kterým byla diagnostikována hluboká žilní trombóza dolních končetin, zabývá se vyvolávajícími příčinami a zmiňuje také různé způsoby moderní léčby. Práce obsahuje dvě hlavní části. Část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část je zaměřena na hlubokou žilní trombózu dolních končetin, přibližuje možné příčiny vzniku onemocnění a způsoby léčby. Výzkumná část prezentuje výsledky získané výzkumným šetřením osob, u kterých se onemocnění vyskytlo.
Deep venous thrombosis of lower extremities - causes and treatment of patient
Keywords: pacienti; žilní systém; trombóza; příčiny; léčba; patients; venous system; thrombosis; causes; treatment