Aspekty provozu vozidel MHD s pohonem CNG a možnosti dalšího rozvoje ekologické MHD v Dopravním podniku města Pardubic a.s. - Mácal, Filip (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá problematikou provozu autobusů a plnící stanice na stlačený zemní plyn CNG v Dopravním podniku města Pardubic a.s., řešením a objasňováním aktuálních provozních problémů a překážek v rozvoji městské dopravy na zemní plyn a rozvojem ekologické MHD v Pardubicích.
The aspects of running of municipal public transport vehicles with CNG drive and the opportunities for further development of ecological municipal public transport in Dopravní podnik města Pardubic a. s.
Keywords: Stačený zemní plyn; CNG; autobus; Dopravní podnik města Pardubic a.s; MHD; emise; ekologický provoz; Compressed natural gas; CNG; bus; Dopravní podnik města Pardubic a. s; municipal public transport; emission of pullutants; ecological transport