Komparace nezaměstnanosti v České republice a Slovenské republice - Pavlištíková, Petra (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá komparací nezaměstnanosti České a Slovenské republiky. V první části jsou vymezeny základní pojmy týkající se nezaměstnanosti. Druhá část obsahuje strukturu nezměstnanosti ČR i SR podle jednotlivých kritérií. Ve třetí části je porovnání vývoje nezaměstnanosti v ČR a SR od r. 1993 a čtvrtá část je zaměřena na politiku zaměstnanosti obou států.
Comparison of unemployment in the Czech Republic and the Slovak Republic
Keywords: Nezaměstnanost; míra nezaměstnanosti; analýza nezaměstnanosti; struktura; Česká Republika; Slovenská republika; vývoj nezaměstnanosti; analýza vývoje; komparace; politika zaměstnanosti; srovnání