Povinné ručení v ČR - Šťastná, Pavla (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce na téma Povinné ručení v ČR si klade za cíl porovnat nabídky tohoto druhu pojištění u vybraných pojišťoven. První část práce je věnována zařazení povinného pojištění do pojišťovnictví, jeho vývoji a zákonné úpravě v České republice. Ve druhé části jsou stručně charakterizovány základní pojmy související s povinným ručením. Třetí část je věnována porovnávání vybraných pojišťoven.
Damage liability in the Czech Republic
Keywords: motor third party liability insurance; damage liability; premium; insurance benefit limits; pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla; povinná ručení; pojištění; limity pojistného plnění