Východní partnerství - Klečková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá iniciativou Východního partnerství, která zahrnuje spolupráci EU se šesti postsovětskými zeměmi - Běloruskem, Ukrajinou, Gruzií, Arménií a Ázerbájdžánem. Sleduje počátek a vývoj Východního partnerství až do současnosti a zároveň se snaží vysvětlit překážky bránící Východnímu partnerství v dalším pokroku, roli energetické otázky a současnou stagnaci iniciativy.
Eastern Partnership
Keywords: východní partnerství; EU; Bělorusko; Ukrajina; Gruzie; Arménie; Ázerbájdžán; Eastern partnership; EU; Belarus; Ukraine; Georgia; Moldova; Armenia; Azerbaijan