Metoda Tabu search ve zvoleném softwarovém prostředí - Svoboda, Martin (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku optimalizace využitím metody zakázaného prohledávání. V úvodních částech popisuje teoretické základy této metody a jejich klíčových elementů. V dalších částech se zabývá implementací v prostředí Microsoft Access, kde je výsledkem vytvořený algoritmus společně s daty získaných v průběhu testování.
Tabu search method in the selected software background
Keywords: zakázané prohledávání; optimalizační algoritmy; metaheuristika; globální optimum; krátkodobá paměť; Tabu search; optimization algorithms; metaheuristics; global optimum; short-term memory