Studium interakce antitumorově aktivních titanocendichloridů se složkami DNA na modelových systémech - Szkanderová, Sylva (Univerzita Pardubice, 2000)
Byla studována interakce titanocendichloridu s nukleovou bází - adeninem ve vodném i nevodném prostředí. Získané komplexy byly charakterizovány elementární analýzou, IR, Ramanavou a 1H a 13V-NMR spektroskopií. Výsledky naznačují vazbu fragmentu [CP2Ti]2+ na dusík N(9) nukleové báze.
The Study of interaction tumor-inhibiting titanocene dichloride with model compounds
Keywords: antitumorová aktivita; titanocendichlorid; adenin; infračervená spektroskopie; Ramanova spektroskopie; nukleární magnetická rezonanční spektroskopie