Přechod kompetencí z okresního úřadu na obce třetího typu ve druhé fázi reformy veřejné správy - Tužil, Petr (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá rozborem a vznikem příčin vedoucích k reformě veřejné správy v ČR. Popisuje proces vzniku variant, volbu smíšeného modelu reformy a její rozfázování.
Transfer of competence from district bureau to delegated municipality in second phase of public administration reform
Keywords: reforma veřejné správy; obce; kompetence; Přelouč; veřejná správa