Vliv prostředí gynekologického operačního traktu na klientku - Škarydová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je věnována klientkám, které podstupují operační výkon na gynekologické klinice. Zabývá se otázkou, jaký vliv má prostředí operačního traktu, počínaje předsálím a následně samotného operačního sálu na klientku. Tato práce je rozdělena do dvou částí. V části teoretické se zaměřujeme na vybavení operačního sálu, zejména přístrojovou techniku užívanou na operačním sále, a na složení operačního týmu spolu s jeho kompetencemi. Dále jsou zde popsány druhy užívané anestezie a v jednotlivých kapitolách stručně nastíněn předoperační proces. Empirická část analyzuje výsledky kvalitativního výzkumu, který byl proveden formou anonymního rozhovoru u klientek po gynekologickém operačním výkonu.
Environmental gynecological surgical wing on client
Keywords: gynekologický operační trakt; prostředí; anestezie; klientky; perioperační péče; gynecological surgery wing; environment; anesthesia; perioperative care