Deriváty diketo-pyrrolo-pyrrolu (DPP) pro vodíková čidla - Horáčková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zaměřuje na syntézu derivátů diketo-pyrrolo-pyrrolu (DPP). Zejména na syntézu N-analog DPP derivátu, které mají potenciální využití pro vodíková čidla. Zabývá se také alkylačními reakcemi pro zvýšení rozpustnosti DPP derivátu.
Derivatives of diketo-pyrrolo-pyrrole (DPP) for hydrogen sensors
Keywords: High performance pigments; hydrogen gas sensor; latent pigments; N-analog DPP derivatives; Suzuki coupling; Vysoce ceněné organické pigmenty; vodíkové čidlo; latentní pigmenty; N-analoga DPP derivátu; Suzukiho reakce