Harmonizace osobního a pracovního života - Krátká, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou harmonizace osobního a pracovního života. První část práce se soustředí na teoretické vymezení uvedené problematiky a jeho význam, vliv generačních rozdílů na vnímání a na současný stav v České republice. Druhá část definuje možné nástroje v rámci péče o zaměstnance a flexibilní formy práce podporující harmonizaci osobního a pracovního života. Praktická část popisuje společnost Škoda Auto a.s. a následně analyzuje a vyhodnocuje současný stav u zaměstnanců. Poslední část práce diskutuje o možných doporučeních pro zlepšení současného stavu.
Harmonisation of personal and working life
Keywords: harmonizace osobního a pracovního života; work-life balance; péče o zaměstnance; flexibilní formy práce; rodinná politika; harmonisation of personal and working life; work-life balance; employee care; flexible forms of work; family policy