Analýza hospodaření vybrané municipality - Trompischová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zaměřuje na obec Velká Jesenice. Podrobně analyzuje současný stav a její vývoj v daném období, zejména oblast hospodaření a rozvoj obce. Obsahuje doporučení pro její další efektivní rozvoj.
Economic Analysis of Selected Municipalities
Keywords: obec Velká Jesenice; rozpočet obce; RUD; účetnictví obce; zadluženost obce; finanční analýza; rozvoj obce; SWOT analýza; spolupráce obcí; community Velká Jesenice; municipality budget; RUD; accounting community; community debt; financial analysis; community development; SWOT analysis; cooperation between municipalities