Účetní audit podniku a audit finanční situace - Kempná, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Předmětem bakalářské práce je audit účetní závěrky a audit finanční situace podniku. Věnuje se vymezení podstaty a významu auditu, jeho právní úpravě, jsou zde popsány jednotlivé fáze auditu účetní závěrky a charakterizovány základní skupiny poměrových ukazatelů, které lze využít k auditu finační situace. Následně je popsán průběh auditu účetní závěrky u vybrané společnosti a pomocí zvolených poměrových ukazatelů zhodnocena její finanční situace.
Accounting Audit in an Enterprise and Auditing of a Financial Situation
Keywords: audit; auditor; účetní závěrka; finanční situace; finanční analýza; poměrové ukazatele; audit; auditor; final accounts; financial situation; financial analysis; financial ratios