Přidělovaná ošetřovatelská péče - scoping review - Grulichová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce má za cíl zjistit současné vědění o celosvětové problematice v oblasti přidělované ošetřovatelské péče. Teoretická část je zaměřena na stručné přiblížení tohoto tématu a vysvětlení pojmů v kontextu přidělované ošetřovatelské péče. V průzkumné části se práce zabývala metodikou přehledu odborné literatury z již publikovaných studií. Z elektronických databází zahrnující PubMed a EBSCO(host) byly vybrány publikované zdroje, které splňovaly daná kritéria bakalářské práce. Pro absenci pojmů v české literatuře bylo vyhledávání zaměřeno především na anglicky psané odborné časopisy a elektronické studie.
Rationing nursing care - scoping review
Keywords: přidělovaná ošetřovatelská péče; zmeškaná ošetřovatelská péče; nedokončená přidělovaná péče; všeobecné sestry; praktické sestry; pacienti; BERCA; PIRNCA; MISSCARE; rationing nursing care; missed nursing care; unfinished nursing care; registered nurses; practical nurses; patients; BERCA; PIRNCA; MISSCARE