Návrh na restaurování severní fasády renesančního zámku v Litomyšli - Ťopková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se z hlediska umělecko-historického, restaurátorského a přírodovědného věnuje části fasády zámku v Litomyšli, která je již po restaurování ze 70. let 20. století poznamenána řadou poškození. Zachycuje její současný stav a předkládá návrhy vhodných restaurátorských zákroků. Vedle literární rešerše je práce odrazem terénního nedestruktivního i destruktivního průzkumu a chemicko-technologického vyhodnocování.
Keywords: restaurování; průzkumy; památkové objekty; fasády