Doklady kožedělné výroby v nálezech z Hradce Králové - Šír, Jakub (Univerzita Pardubice, 2012)
V práci budou shromážděny doklady kožených předmětů pocházejících z archeologických výzkumů v Hradci Králové, bude proveden jejich technologický rozbor a roztřídění do jednotlivých skupin podle funkce, a to včetně jejich bližších nálezových okolností. Na tomto základě budou zařazeny do bližších nálezových okolností časových a prostorových (datování, městská parcela). Budou využity analogie získané na dalších středověkých lokalitách.
Proofs of Leather Manufacture in Hradec Králové Findings
Keywords: kůže; archeologie; ševci; středověk; Hradec Králové; leather; archeology; shoe-makers; Middle Ages