Ženské přílohy velkých deníků v době první republiky - Jadrníčková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá ženskými přílohami umístěnými na stránkách prvorepublikového tisku z hlediska genderového aspektu. Zkoumanými publikacemi jsou troje odlišné noviny Národní listy, Lidové noviny, Rudé právo Ženské listy, Komunistka, Rozsévačka. Cílem práce je snaha o ucelený přehled zkoumaných novin, kde bude hlavní pozornost věnována nejčastěji se objevujícím tématům. Dále se práce zabývá i celkovým vývojem a strukturou jednotlivých deníků.
Women's Appendices of Important Daily Newspapers during the First Czechoslovak Republic
Keywords: ženy; ženské přílohy; první republika; noviny; Lidové noviny; Národní listy; Komunistka; Rozsévačka; women; women's supplements; The First Republic; newspapers; Lidové noviny; Národní listy; Komunistka; Rozsévačka