Organizace jízd historických vlaků na Letohradsku - Vorel, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá analýzou a návrhem jízd historických vlaků na Letohradsku se zasazením do prostorového kontextu. Týká se jednotlivých historických vlaků, které jsou v dané oblasti pravidelně vypravovány, železničních tratí, stanic a zastávek, které jsou historickými vlaky využívány, a turistických cílů, kterých je možno dosáhnout využitím historického vlaku. Dále se pak práce zabývá analýzou poptávky po historických vlacích na Letohradsku. Práce obsahuje i návrh nového historického vlaku v oblasti. Práce obsahuje i zhodnocení návrhu.
Organization of Historical Trains in the Letohrad Region
Keywords: historické vlaky; historická vozidla; turistické cíle; Letohradsko; Pardubický kraj; Královéhradecký kraj; historical trains; historical vehicles; tourist destination; Letohrad region; Pardubický kraj; Královéhradecký kraj