Návrh kapitoly učebního textu z českého jazyka pro 2. stupeň základní školy - Malá, Renáta (Univerzita Pardubice, 2023)
Závěrečná práce doplňkového pedagogického studia je zaměřena na přípravu učebního textu zaměřeného na české národní obrození. Učební text je určen pro předmět český jazyk a literatura k využití na druhém stupni základních škol. Cílem této závěrečné práce je představit žákům klíčové události, nejvýznamnější osobnosti a díla, která s tímto obdobím souvisejí, a poskytnout jim tak komplexní pohled na jeho význam a vliv na vývoj naší kultury. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a vlastní didaktický rozbor navrženého didaktického textu.
Keywords: učební text; český jazyk; literatura; základní škola; žák; české národní obrození; didactic text; czech language; literature; elementary school; schoolchild; Czech National Revival