Uživatelé pervitinu. Případová studie - Jičínsko - Tobiášová, Dominika (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zaměřuje na problematiku užívání pervitinu na Jičínsku. V úvodu je nastíněna stručná historie propojení člověka a drogového užívání. Dále se autorka zabývá důvody, proč se vlastně lidé uchylují ke konzumaci pervitinu. Zbylá část práce je věnována popisu fungování komunity těchto uživatelů.
Drugs Users of Pervitin. Case study - Jičínsko
Keywords: komunity; drogy; drogová závislost; Jičín; pervitin; methamphetamine; communities; drug addiction