Financování společnosti WIENERBERGER Cihlářský průmysl a.s. - Fillová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce pojednává o způsobech financování společnosti WIENERBERGER Cihlářský průmysl a.s., která je světovým výrobcem cihlového systému POROTHERM. Tato společnost je součástí světového koncernu, který vlastní cihelny nejen v Evropě, ale i v USA. Tato práce je zaměřena i na zhodnocení zvolených způsobů financování.
Keywords: financování podniku; stavebnictví; kapitálové společnosti; kapitálové investice; akciové společnosti