Prospěšnost šíře sortimentu a kvality produktů a služeb pro posilování vztahů se zákazníky na trhu s chemickými produkty - Pšorn, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá prospěšností šíře sortimentu a kvality produktů a služeb pro posilování vztahů se zákazníky na B2B trhu. Nejdříve je charakterizován B2B trh a vymezena podstata a vývojové tendence řízení vztahů mezi dodavateli a odběrateli na B2B trhu. Dále je vymezen sortiment výrobků a služeb a jeho atributy, kvalita jednotlivých produktů a služeb a její aspekty a jejich úloha při budování a posilování vztahů mezi dodavateli a odběrateli na tomto trhu. Praktická část diplomové práce analyzuje výsledky marketingového výzkumu vnímání prospěšnosti charakteristik sortimentu a kvality produktů a služeb pro posilování vztahů mezi dodavateli a odběrateli. Dále provádí analýzu vnímání prospěšnosti jednotlivých atributů sortimentu a kvality produktů a služeb podle SBU a také podle dílčích charakteristik respondentů pracujících v podnicích dodavatelů a odběratelů. V závěru práce jsou shrnuty výsledky provedených analýz a zhodnocení celé diplomové práce.
Assortment and quality of products and services beneficial effect for strengthening customer relationships into market with chemical products
Keywords: B2B market; strengthening relationships with customers; customers; suppliers; product assortment; service assortment; product quality; service quality; B2B trh; odběratelé; dodavatelé; sortiment výrobků; sortiment služeb; kvalita výrobků; kvalita služeb