Koncepce zahraniční politiky agrární strany - Stejskalová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Ve své bakalářské práci se zabývám koncepcí zahraniční politiky agrární strany. Začátek moji práce je věnován představení agrární strany od jejích počátků až po vrchol její existence během prvních dvaceti let Československé republiky. V další a zároveň hlavní části této práce popisuji zahraniční politiku Československa ve sledovaném období, tedy ve 30. letech 20. století. Snažím se uvádět stanoviska agrární strany, nebo alespoň některých jejích členů. Největší důraz kladu na zahraniční vztah s Německem, který bezesporu byl ve 30. letech 20. století zahraničním vztahem nejdůležitějším, nejen pro republiku jako takovou, ale i pro agrární stranu. Pozornost také ve své práci věnuji důležitému představiteli agrární strany, Milanu Hodžovi, který je autorem samostatné zahraničněpolitické koncepce. Závěrečná část této práce je zaměřena na osud této strany po roku 1945, tedy po skončení 2. světové války a nástupu komunistů k moci.
The conception of the foreign politics of Czech Agrarian Party
Keywords: agrární strany; zahraniční politika; Milan Hodža; 30. léta 20. století; agrarian party; foreign policy; Milan Hodža; the thirties of 20th century