Ekonomické dopady hladomoru a přírodních katastrof na situaci v afrických regionech - Hloušková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2013)
Moje bakalářská práce by měla přiblížit studentům, jaké jsou přírodní katastrofy a v jaké míře ovlivňují člověka. Za většinu přírodních katastrof si může člověk sám a nadále jim nedokáže v dostatečné míře předcházet. Závěr práce je zaměřen především na ekonomické dopady přírodních katastrof a hladomoru na jednotlivé africké regiony.
Economical impacts of famine and nature disasters on the situation in Africa´s regions.
Keywords: přírodní katastrofy; hladomor; africké regiony; ekonomické dopady; nature disasters; famine; africa´s regions; economical impacts