Experimentální určení rychlostí pohybu vybraných skupin cestujících - Vlček, Petr (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá rychlostí pohybu definovaných skupin osob na vybraných místech, jimiž jsou hala železniční stanice, podchod, místo pro přecházení, schodiště a uliční prostor. V první části je provedena analýza skupin cestujících a literární rešerše prací s podobným tématem. Druhá část uvádí zvolenou metodiku měření a samotná místa měření s uvedením mediánu naměřených časů a vypočítaných rychlostí. Ve třetí části jsou vyhodnocena naměřená data a uvedeny některé návrhy jejich využití v praxi.
Experimental Determination of Movement Speeds of Selected Groups of Passengers
Keywords: rychlost pohybu; chodci; osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace; veřejná doprava; movement speed; pedestrians; people with limited mobility or orientation; public transport