Generátory pseudonáhodných čísel rozdělení pravděpodobností - Nadrchal, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá generováním pseudonáhodných čísel spojitých rozdělení pravděpodobnosti. Dále je práce doplněna výpočty hlavních charakteristik implementovaných rozdělení pravděpodobnosti a vykreslováním grafů hustot pravděpodobnosti a distribučních funkcí. Bakalářská práce může být použita uživateli z praxe při statistickém vyhodnocování dat, může též posloužit jako vhodná studijní opora pro posluchače předmětu teorie pravděpodobnosti a matematická statistika.
Pseudorandom number generators for statistical distributions
Keywords: generátory čísel; rozdělení pravděpodobností; náhodná veličina; náhodná čísla; pseudonáhodná čísla; number generators; probability distributions; random variable; random number; pseudorandom number