Romská komunita v Kolíně - Bláhová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce mapuje historii a současné aktivity kolínské romské komunity. Empirická část je zaměřena na jedinečný projekt v Evropě, Soukromou střední školu sociální, která se nachází v Kolíně.
Gipsy society in Kolín
Keywords: Romové; romské komunity; Kolín; Vzdělávání; výchova Romů