Frauenberg: Dějiny Židovské náboženské obce Hluboká nad Vltavou - Kupková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2004)
Tématem práce je Židovská obec v Hluboké nad Vltavou a to jak její vznik, který souvisí s příchodem Židů do jižních Čech, tak její rozvoj v průběhu staletí. Záměrem autora bylo především poukázat na judaismus a židovskou pospolitost, která se usídlila a asimilovala v jižních Čechách, hlavní důraz je kladen na období poloviny 20. století, které předcházelo zániku Židovské náboženské obce v Hluboké nad Vltavou.
Frauenberg: The historie of the Jewish community Hluboká nad Vltavou
Keywords: Židé; židovské dějiny; židovské náboženství; židovství; Judaismus; náboženské obce; komunity; České země