Využití sítě Internet pro přenosy datových paketů v rámci dálkové diagnostiky tiskařských strojů - Falta, Miloš (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přenosu dat pro dálkové diagnostiky tiskových strojů Performa 66/74. Práce charakterizuje problémy s přenosem datových paketů mezi dvěma LAN sítěmi spojenými přes Internet. Je navrženo několik řešení, cílem práce je tyto možnosti popsat a zhodnotit, zda jsou použitelné pro řešení stanoveného problému. Důrazy jsou kladeny na co nejvyšší zabezpečení lokálních sítí a současně s tím minimální nároky na potřebnou rekonstrukci sítě. Na základě autorových znalostí a zkušeností jsou navrhnuta vlastní řešení, která nejlépe vyhovují všem stanoveným cílům a nárokům.
Using the Internet for data packet transmission within remote printing machines diagnostics
Keywords: přenos dat; datové pakety; sítě LAN; Internet; firewally; TCP/IP