Baťův systém řízení a jeho přínos pro současný podnik - Henzlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce je věnována odkazu Tomáše Bati seniora, zakladatele obuvnické společnosti Baťa, současným i budoucím manažerům. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na vysvětlení základních pojmů teorie managementu, dále se věnuje společnosti Baťa od počátků Tomášova podnikání až do okamžiku jeho tragické smrti a Baťovu pojetí manažerských funkcí. V praktické části bakalářské práce jsou uvedeny základní informace o vybraném podniku včetně popisu výkonu manažerských funkcí v něm a SWOT analýzy podniku. V závěru praktické části jsou bakalantkou předložena doporučení, které by měl vybraný podnik podle vzoru Baťova systému řízení přijmout, aplikovat a zdokonalit tak systém svého řízení.
Batas´s management system and its benefit for a today´s company
Keywords: management; funkce managementu; Baťův systém řízení; Alco Controls Kolín; management; functions of management; Bata´s management system