Veřejnoprávní delikty - Pancnerová, Monika (Univerzita Pardubice, 2004)
Bakalářská práce je rozdělěna do kapitol podle jednostlivých druhů veřejnoprávních deliktů. Je zde popsána právní odpovědnost jako právní povinnost subjektu. Trestné činy a přestupky jsou vysvětleny na základě příslušných zákonů, zmíněny jsou i rozdíly mezi těmito činy. V textu je popsána vvýznamná změna týkající se trestné činonsti mláděže, ke které došlo dle nového zákona od 1.1. 2004. V závěru je zmínka o disciplinárních deliktech, soukromoprávních deliktech, ústavních a mezinárodních deliktech.
Political law delinquencies
Keywords: veřejnoprávní delikty; právní odpovědnost; trestní právo; přestupky