Technologicko-provozní aspekty zdvoukolejnění traťového úseku Hradec Králové - Týniště nad Orlicí - Urbanec, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce se zabývá úsekem tratě Hradec Králové - Týniště nad Orlicí po zdvoukolejnění. Zkoumá dopad na ukazatele propustnosti, jízdních dob a spolehlivosti jednotlivých variant jízdního řádu, včetně vlivu zřízení zastávky Nepasice. Posouzen je i potřebný počet dopravních kolejí ve vybraných dopravnách.
Technological and operational aspects of rail operation after addition of the second track Hradec Králové - Týniště nad Orlicí
Keywords: železniční doprava; jízdní řád; nákladní doprava; propustnost; spolehlivost; rail transport; timetable; freight transport; capacity; reliability