Obranné mechanismy v psychice a jejich vliv na chování člověka - Visingr, Jiří (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce pojednává o obranných mechanizmech v psychice člověka. Teoretická část pojednává o jejich rozdělení, rozebírá jednotlivé mechanismy, zabývá se také neurózami. V praktické části je zkoumáno uvědomění si přítomností obranných mechanismů u studentů maturitního ročníku na střední škole ve Stěžerách za využití kvantitativního výzkumu (dotazníkové šetření).
Psychological Defense Mechanisms and their Influence on Human Behavior
Keywords: úzkost; obranný mechanismus; neurózy; anxiety; defense mechanisms; neurosis