Návrh obnovy vozového parku společnosti LIVOTT CAMION - Rulc, Milan (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce popisuje teorii obnovy vozového parku a analyzuje současný stav vozového parku společnosti LIVOTT CAMION, zabývající se mezinárodní silniční nákladní dopravou. V práci je navrženo, která vozidla by bylo vhodné nahradit novými. To je podloženo výpočty. K výpočtům jsou použity metody teorie obnovy. Dále se práce zabývá výběrem vozidel vhodných k nahrazení vozidel vyřazovaných. Vše je taktéž podloženo patřičnými výpočty, tentokráte multikriteriální analýzou. Návrhy jsou zhodnoceny na samém konci práce.
Proposal for fleet renewal of LIVOTT CAMION
Keywords: multikriteriální analýza; obnova vozového parku; sedlové návěsy; sedlové tahače; multi-criteria analysis; fleet renewal; semi-trailer; semi-tractor