Pohyb politických stran po pravolevém politickém spektru po vzniku České republiky v roce 1993 - Haták, Miloš (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá pohybem politického subjektu po pravolevé ose politického spektra. Pravolevé spektrum je stále pojímáno jako jedno z nejvlivnějších rozdělení politických stran a zájmů. Práce se zaměřuje na Občanskou demokratickou stranu, která se v 90. letech posunula z pozice pravicové strany do pozice politického subjektu, který své voliče získává napříč názorovým polem. Součástí práce je obsahová analýza kapitol týkajících se sociální politiky ve volebních programech ODS s cílem zjistit, zda se tato politická strana posunula na pomyslné pravolevé ose.
The left-right move of the politic parties after the born of the Czech Republic in the year 1993
Keywords: politické strany; ODS; volby; voliči; volební programy