Views of a chilf on society with racial prejudice in Harper Lee`s "To Kill a Mockingbird" - Černohousová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce rozebírá společnost s rasovými předsudky očima dítěte v díle Harper Lee "Jako zabít ptáčka". Práce přináší hlubší rozbor společenských a historických podmínek, především z hlediska vztahů mezi Afro-Američany a bělochy. Rozpracovává souvislosti mezi postavami románu a skutečnými lidmi z autorčina dětství, a také souvislosti mezi dějem a životními zkušenostmi Harper Lee.
Pohled na společnost s rasovými předsudky očima dítěte v díle Harper Lee "Jako zabít ptáčka"
Keywords: americká literatura; Lee, Harper; rozbor literárního díla; literární postavy; Děti; Spojené státy americké; Afroameričané; rasismus; společnost