Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách - Hofmeister, Pavel (Univerzita Pardubice, 2015)
Obecná část bakalářské práce je zaměřena na trendy v produkci obilovin, stavbu a chemické složení obilného zrna. Dále je pozornost věnována jednotlivým skupinám látek s antioxidační aktivitou, které se v obilovinách vyskytují, jejich izolaci a stanovení pomocí spektrofotometrických a separačních technik. Experimentální část je zaměřena na stanovení antioxidační kapacity extraktů volných a vázaných fenolických látek z pšeničné a žitné mouky a jejich porovnání.
Analysis of Free and Bonded Phenolic Compounds in Cereals
Keywords: Rye; wheat; antioxidants; phenolic compounds; extraction; antioxidant capacity; žito; pšenice; antioxidanty; fenolické látky; extrakce; antioxidační kapacita