Edukace v praxi - Laštovicová, Alžběta (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářká práce přibližuje problematiku edukace v praxi všeobecných sester. Teoretická část definuje pojem edukace, podroběji popisuje jednotlivé fáze edukačního procesu, edukační cíle, komunikační bariéry a dokumentaci k záznamu edukace. Dále popisuje důležitost zapojení všeobecné sestry v edukační činnosti a její kompetence při edukaci pacientů. Průzkumná část obsahuje kvantitativní dotazníkové šetření, které zjišťuje, zda všeobecné sestry z vybraných oddělení chirurgického a interního typu vůbec u pacientů provádějí edukační činnost a jak v praxi realizace edukačního procesu probíhá.
Education in practice
Keywords: edukace; edukační proces; edukace v praxi; education; educational process; education in practice