Posouzení a změna kapacity na traťovém úseku Brno Maloměřice St. 3 - Tišnov - Zeman, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem této diplomové práce je zjišťování a návrhy změny kapacity traťového úseku Brno-Maloměřice St.3 - Tišnov. Nejprve je tento úsek prezentován z hlediska dopravní infrastruktury, charakteru a intenzity současného provozu. Dále je provedeno analytickou metodou zjišťování propustnosti traťových kolejí, kapacita staničních kolejí a zhlaví. Metodou separátní simulace je provedeno zjišťování kapacity vybraných zhlaví. Jsou navrženy úpravy infrastruktury a organizace provozu.
An analysis and a change of capacity on the railway track Brno Maloměřice St. 3 - Tišnov
Keywords: kapacita; propustnost; železnice; IDS JMK; řízení provozu; výluky; capacity; throughtput; railway; IDS JMK; traffic management; lockout